Çankırı Göl ve Göletleri Balıklandırıldı !

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

Çankırı Göl ve Göletleri Balıklandırıldı !

Çankırı Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüzce İlimizde bulunan göl ve göletler balıklandırıldı. Çankırı genelinde yer alan göl ve göletlere, Bakanlığımız tarafından su kaynaklarında farklı nedenlerle zarar gören su ürünleri stoklarının takviyesi, bilimsel temele dayalı balıklandırma metodunun uygulanması amacıyla 2021 Yılında Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi kapsamında Amasya Yedikır Su Ürünleri Araştırma Üretim İstasyonu tarafından üretimi gerçekleştirilen 343.000 adet sazan balığı yavruları bırakılmıştır.

İlimizde bulunan doğal göletlerde yapılan balıklandırma çalışmaları ile içsularımızın balık stoklarının zenginleştirilmesi amaçlanmakta olup, Bakanlığımız tarafından yürütülmekte olan balıklandırma çalışmaları yöremiz amatör balık avcılığına, mesire alanlarında sosyal aktivitilere ve balıkçılığın gelişimine katkı sağlamaktadır.

Yürütülmekte olan proje ile su kaynaklarımıza ilerleyen dönemlerde uygun yeni türlerinde bırakılması ile sucul ekosistemin canlı varlığının artırılması hedeflenmektedir.

KAYNAK: Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !