Burdur’da balıklandırma çalışması yapıldı !

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

​Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin talimatıyla Covid-19 salgını esnasında da tarımsal faaliyetler kesintiye uğramadan devam ediyor. Gıda güvenliği ve arzının öneminin iyice anlaşıldığı pandemi ortamında, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünün “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü tesislerinde üretilen sazan balıkları göl ve göletlere bırakılarak balıklandırma yapılmaktadır.

Balıklandırma ile ticari ve sportif amaçlı balıkçılığın desteklenmesi, su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilir kullanılması ve kaynaklarımızın gelecek nesillere aktarılması hedeflenmektedir. programının başarıya ulaşması için av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uyulması, bırakılan yavruların büyümesine ve en az bir kez üremesine imkân verilmesi oldukça önemlidir. Ayrıca 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanun” uyarınca kaynaklarımızın korunması için Bakanlığımızın izni olmadan balıklandırma yapılmaması, izinsiz balıklandırma yapılması durumunda kişilere 10.000, kurumlara 20.000 TL ceza uygulanmaktadır.

2020 yılı programı içinde ilimizde merkez ilçe ve tüm ilçelerimizde bulunan 14 su kaynağına  toplamda yaklaşık 184.200 pullu ve aynalı sazan balığı yavrusu bırakılmıştır. Buna ilaveten Bucak onaç baraj gölüne 02.10.2020 tarihinde 15.000 pullu sazan balığı yavrusu bırakılmıştır.

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !