Balıkçılarımızın Av Sezonu Bereketli ve Hayırlı Olsun …

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

Her yıl 31 Ağustos’u 1 Eylül’e bağlayan gece, balıkçıların “Vira Bismillah” dediği tarih… En uzun kıyı şeridine sahip Muğla için ayrı bir önem arz eden Av Sezonu açılışı hem Muğla için hem de ülke ekonomisi için önem arz etmektedir.  Kıyılarımızın ve denizlerimizin gönül elçileri balıkçılarımızın refahı için, üretimde sürdürülebilirlik için Bakanlık olarak elimizden geleni yapmaktayız ve yapmaya devam edeceğiz.  Balıkçılığın son yıllarda önem kazandığını ve Bakanlığımız tarafından desteklendiğini ifade etmek isterim.

İlimizde 2017 yılında Geleneksel Kıyı Balıkçılığının Kayıt Altına Alınması ve Desteklenmesine 663 kişi başvurmuş, 570.500 TL destek ödenmiştir. 2018 yılında ise desteklemeye 31 Ağustos tarihi itibarı ile 480 balıkçımız müracaat etmiş olup; 14 Eylül tarihi mesai bitimine kadar müracaatları almaya devam etmekteyiz. Şartları uyan tüm balıkçılarımıza da buradan tekrar hatırlatmak isterim.

Gerek Bakanlığımız gerekse İl Müdürlüğü olarak 18 bine ulaşan geniş bir aile olan balıkçılarımızı önemsiyor, çalışmalarımızla Muğla’da balık tüketim alışkanlığı kazandırarak ve denizlerin korunması ile ilgili çalışmalarla toplumda farkındalık çalışmaları ile hizmet vermeye çalışıyoruz. Muğla’da yaklaşık 18 bin kişinin avcılıktan geçindiğini ve 1187 kayıtlı balıkçı gemisinin varlığı da hesap edildiğinde ekonomide de büyük bir payları mevcut. 1160 küçük balıkçı gemisinin balık gönderdiği perakende satış. yerlerinin verilerine göre 3000 ton balığın avlandığını söyleyebiliriz. Geriye kalan 27 adet olan gırgır ve trol gemilerinin balık hallerine gönderdiği balıklar da hesap edildiğinde Muğla geneli bu rakam 30.000 -32.000 ton olarak tahmin edilmektedir. Denizlere yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır diyerek balıkçılarımızın “Vira Bismillah” sloganıyla başlayacak olan 2018-2019 yılı Av Sezonunun hayır ve bereket getirmesini diliyorum.  

Ş.Fırat ERKAL

İl Müdürü

 

KAYNAK:

MUĞLA İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ

Ş. Fırat ERKAL

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !