Balık Çiftliklerinde Üretimler Devam Ediyor !

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

İlimizde Demirtaş Barajında kurulu olan Yavru Yayın Balığı Üretimi Tesisi ile Babasultan Barajındaki Alabalık Üretim Tesisinde üretim devam ediyor.

İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit AYGÜL, İl Müdür Yardımcısı Mehmet Akif ŞENYÜREK ile Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Çağlar SİVRİ, birlikte İlimiz Demirtaş ve Babasultan Barajlarında bulunan kültür balıkçılığı tesislerinde incelemelerde bulundu.

İl Müdürü Hamit AYGÜL Demirtaş Barajında yavru yayın balığı üretimi projesi kapsamında 2019 yılında faaliyete başlatılan tesisin bu alanda Türkiye’de onaylanan ilk proje olduğunu belirtti.

50.000 adet yavru yayın balığı ve 29 ton/yıl sofralık balık üretim kapasitesine sahip tesiste yapılan incelemenin ardından Babasultan Barajında 100 ton/yıl kapasiteli kafeste alabalık üretim tesisinde incelemelerde bulunan İl Müdürü AYGÜL, her iki tesisin de ara vermeksizin üretime devam ettiğini söyledi. İşletme sahibi Hamza ERBAY ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi, ayrıca bu dönemde balık fiyatlarını sabit tuttuklarını, hatta fiyatlarda biraz indirim yaptıklarını ifade etti.

BURSA: Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

 

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !