Aydın İlinde Doğanbey ve Serçin Mahallesi Kadınları Balık Ağı Örüyor !

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

Aydın İlinde Doğanbey ve Serçin Mahallesi Kadınları Balık Ağı Örüyor !

İlimiz sınırları içerisinde bulunan, Ege Denizi kıyısında yer alan Söke ilçesinin balıkçı köyleri olarak bilinen Doğanbey ve Serçin Mahallelerinde Kadınlara Yönelik Ağ Örme Eğitimi Kursu eş zamanlı olarak 09.03.2020 tarihinde başlamıştır.

Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz, Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz, Söke İş Kur Müdürlüğü ve Söke Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliği ile, Özel Politikalar Kapsamında, İstihdam Garantisiz, Doğanbey ve Serçin mahallelerinde açılan Balık Ağı Örme Kurslarında, katılım sağlayan kadınlara genel sağlık sigortasının yanı sıra cep harçlığı olarak da 30’ar lira yevmiye ödenerek başarılı bir şekilde sürdürülmüştür. Pandemi sebebiyle ara verilen eğitimlere 15.06.2020 tarihinden itibaren devam edilmiştir.

İl Müdürlüğümüz öncülüğünde gerçekleştirilen bu kurslardan, Doğanbey Mahallesindeki 1. grup kurs faaliyetleri 20.07.2020 tarihinde sona ermiş ve 2. grup Ağ Örme Eğitimi Kursu Temmuz ayı içerisinde başlayacaktır. Serçin Mahallesindeki kurs ise devam etmektedir. Yoğun ilgiyle sürdürülen kursun, tüm katılımcılarına başarılar dileriz.

KAYNAK:  Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

 

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !