Aksaray İlimizde Su Ürünleri Av Yasağı Başladı !

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

Aksaray İlimizde Su Ürünleri Av Yasağı Başladı !

Su ürünleri kaynaklarımızdan ekonomik olarak yararlanmak, üretimi ve su ürünlerinin ihracatını artırmak üzere, deniz ve iç sularımızdaki su ürünlerinin kalite ve stoklarının korunması, ekonomik türlerin geliştirilmesi ve su ürünleri kalkınma plan hedeflerine ulaşılmasını sağlamak amacıyla, 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu ve bu Kanuna dayanılarak çıkarılan Su Ürünleri Yönetmeliği gereğince, 15.03.2022– 15.06.2022 tarihleri arasındaki avlanma döneminde geçerli olmak üzere Tarım ve Orman Bakanlığı’nca Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 5/1 ve Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 5/2 Numaralı Su Ürünleri Tebliğleri yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu tebliğler ile Aksaray ili dâhilinde bulunan iç sularda uygulanacak su ürünleri avcılığına dair kurallar belirlenmiştir.

Bu kapsamda, İlimiz iç sularında av yasağı 15 Mart 2022 itibari ile başlayıp 15 Haziran 2022 tarihinde sona erecektir. Bu yasak döneminde yapılacak olan denetimlerde su ürünleri avcılığı yapan amatör ve ticari balıkçılara; idari para cezası, yasaklı ürüne ve av aracına el koyma işlemi uygulanacaktır.

Sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması için tüm amatör ve ticari balıkçılarımızın av yasaklarına uymaları, avcılık konusunda bilinçli ve duyarlı davranmaları son derece önemlidir.

KAYNAK: Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !