Adana’da Çocuklar Gölete Balık Bırakarak Bayram Yaptı !

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

Adana’da Çocuklar Gölete Balık Bırakarak Bayram Yaptı !

Adana’da ilkokul öğrencileri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen etkinlikte gölete yavru balık bırakarak bayram yaptı.

Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde, ilkokul öğrencileri ilk defa yavru balık görme ve balıkları göletteki su ile buluşturmanın heyecanını yaşadı.

“Minik Eller Balıklandırıyor” sloganıyla düzenlenen etkinliğe Sarıçam İlçesi Beyceli İlkokulu’ndan 30 öğrenci katıldı. Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Üretme İstasyonunda yetiştirilen, yavru sazan balıklarını önce inceleyen çocuklar daha sonra Su Ürünleri Mühendisi personele balıklar hakkında merak ettikleri soruları sordular.

İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Erol SATICI, etkinlikte 2022 yılının Uluslararası Geleneksel Balıkçılık ve Yetiştiricilik yılı ilan edildiğini söyledi. Bu kapsamda çeşitli programlar hazırladıklarını belirten SATICI, “Bu programlar içerisinde göle balık atma etkinliği de vardı. 23 Nisan olması nedeniyle çocuklarla göle balık saldık” diye konuştu.

Öğrencilerden Azra DURU, göle balık saldıklarını ve eğlenceli vakit geçirdiklerini ifade ederek, “Çok eğlendik. Yakından ilk defa balık gördüm, güzel bir duyguydu” dedi.

Hayrunisa TEKİN de çok eğlendiklerini anlatarak, “Yavru balıkları gölete bıraktık. Çok eğlenceli bir şey. İlk defa yavru balık görüyorum. Mükemmel bir duyguydu. Herkesin görmesi gerekiyor. Balıkları çok severim. Hayvanları çok sevdiğim için onları bırakırken çok güzel bir duygu hissettim” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte daha sonra Beyceli İlkokulu 4. sınıf öğrencileri, yaklaşık 2 bin sazan yavrusunu Kılıçlı Göleti’ne bıraktı.

KAYNAK: Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

 

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !