22 Bin Balık Yavrusu Çanakkale Boğazı’nın Mavi Sularıyla Buluşturuldu !

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

22 Bin Balık Yavrusu Çanakkale Boğazı’nın Mavi Sularıyla Buluşturuldu !

​Tarım ve Orman Bakanlığı ve İDA gıda A.Ş. İşbirliği ile denizlerde balık sayısını ve balık çeşitliliğini artırmak ve farkındalık yaratmak amacıyla 15.000 adet Kalkan Balığı(100-150gr), 2.000 adet Çipura ve 5.000 adet levrek balığı yavrusu Çanakkale’nin Lapseki ilçesine bağlı Kemiklialan Köyün de denize bırakıldı.

Kemiklialan Köyün de düzenlenen programa; Çanakkale Valisi İlhami AKTAŞ, Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent TURAN, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem KARADAĞ, Çanakkale İl Genel Meclis Başkanı Nejat ÖNDER, Lapseki Ziraat Odası Başkanı İsmail SEVİM, İda Gıda AŞ ortakları Irmak YAYIN ve Ulaş SİDAR,  siyasi parti temsilcileri ile sektör temsilcileri katıldı.

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem KARADAĞ yaptığı açıklamada: “Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan balıklandırma projesi ile kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın kaliteli, ucuz ve sağlıklı gıda ihtiyaçlarının karşılanması, kıyı balıkçılığıyla, ticari ve sportif amaçlı balıkçılığın desteklenmesi, su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilir kullanılması ve kaynaklarımızın gelecek nesillere aktarılmasını hedeflemekteyiz.” Dedi.

Programda; İda Gıda AŞ yetkilisi Irmak YAYIN Sürdürülebilir balıkçılığın daim olması için elimizden geleni yapacağız. Herkese katkılarından dolayı teşekkür ederim.

Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent TURAN: ” Çanakkale tarım, sanayi ve turizm kenti olduğu kadar balıkçılığın yapıldığı da bir kent. Devletimizin teşviki ve özel sektörümüzün girişimiyle yapılan bu çalışmalar Türkiye’de bir örnek teşkil ediyor. 15 bin kalkan, 2 bin Çipura ve 5 bin adet levrek balığını Çanakkale Boğazına Marmara ya salma imkanı bulduk. Çanakkale’mize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi.

Yapılan konuşmaların ardından balık yavruları denize bırakılarak program sona erdi.

KAYNAK: Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !