Kars İlinde Göllere 85 bin Yavru Balık Bırakıldı !

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

Kars İlinde Göllere 85 bin Yavru Balık Bırakıldı !

Kars Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Susuz Aygır Gölü, Sarıkamış Asbuğa Gölü, Kağızman Çengilli Gölü ve Digor Şirin Gölet’ine 85 bin adet yavru sazan balığı bırakıldı. Göllerde balık türlerini koruyarak, çeşitliliği artırmak için çalışma yaptıklarını belirten Kars Tarım ve Orman Müdürü Dr. Hüseyin DÜZGÜN, dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs pandemisi nedeniyle çiftçilerin yaşadığı sıkıntıları en aza indirerek, üretim sağlamalarının önünü açmaya çalıştıklarını söyledi.

Bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığı’nın destekleri ile iç sularda balık türlerinin artırılması için başlatılan çalışmalarda Antalya Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü’nde üretilen 85 bin adet sazan cinsi yavru balık Kars’ta Susuz Aygır Gölü, Sarıkamış Asbuğa Gölü, Kağızman Çengilli Gölü ve Digor Şirin Göletine bırakıldı.

Yapılan çalışmayla göllerdeki balık miktarını artırmayı hedeflediklerini belirten Kars Tarım ve Orman Müdürü Dr.Hüseyin DÜZGÜN, yavrulama döneminde bilinçsiz avlanmanın yapılmaması için bölgedeki balıkçılık yapan köylülere de çağrıda bulundu.

Dünya geneli ‘pandemi’ye dönüşen Covid-19 salgını ülkemizi de olumsuz etkiledi. Pandemi süresince ülkemizdeki 82 milyon insanımızın doyması, yeterli gıdanın üretimi, üretilen gıdanın arzı, sofraya ulaştırana dek Sayın Cumhurbaşkanımızın, Tarım ve Orman Bakanlığımızın, talimatlarıyla bizlerde Kars Tarım İl Müdürlüğü olarak Mühendislerimiz ve Veteriner Hekimlerimizle sahadayız. Üretim olsun diye sürekli çiftçi ve üreticimizin yanındayız.

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünün uygulamakta olduğu “İç Sularda Balıklama Projesi” kapsamında 3 ayrı göl ve 1 gölete 85 bin adet yavru sazan balığı bıraktıklarını hatırlatan DÜZGÜN “Bakanlığımız tarafından Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü’nde üretilen 85 bin adet sazan cinsi yavru balık bize gönderildi. Bizde; Susuz Aygır Gölü’ne 30 bin adet, Sarıkamış Asbuğa Gölü’ne 30 bin adet, Kağızman Çengilli Gölü’ne 20 bin adet ve Digor Şirin Gölet’ine 5 bin adet bıraktık. Bu projenin amacı tarım ve hayvancılıkta sürekliliğin sağlanması. Malumunuz su ürünlerinde balık önemli bir gıdadır ilimizde ve ülkemizde. Sürdürülebilir tarımsal üretimin devamı için balıklama faaliyetini bu şekilde yapıyoruz.

Bölgede geçimini balıkçılıkla sürdüren vatandaşlara uyarılarda bulunan DÜZGÜN, bırakılan yavru balıkların en az bir yıl avlanmaması gerektiğini söyledi.

KAYNAK: Kars İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

 

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !