İzmir’de toplu denetim

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Haberleri
0
(0)

Su ürünleri av sezonunun açılmasıyla birlikte av yasaklarına ilişkin denetimlerde hız kazanmıştır. Bu çerçevede Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda İzmir İl ve İlçelerinde 16-19 Eylül 2019 tarihleri arasında 13 farklı ilden 32 Su Ürünleri Kontrol Görevlisinin katılımı ile eş zamanlı çapraz denetimler yapılmıştır.

Denetimler sırasında balıkçılar ve balıkçı esnafı, denetimler, av yasakları ve cezai işlemler konusunda bilgilendirilmiştir.

Denetimler deniz, karaya çıkış noktaları, yol güzergahları, balık hali ve depolarda yapılmıştır. Denetimlerde belge, boy, zaman, tür, yer ve av araçlarının uygunluğu kontrol edilmiştir. Denetim süresince; İstavrit (624), barbun (264), çipura (305), lüfer (250), bakalorya (170), kolyoz (40), kefal (30), Tekir (10) ve ahtapot 6 kg olmak üzere toplam 1699 kg su ürününe el konulmuştur. Ayrıca balıkçı barınaklarında yapılan kontrollerde 37’si misina ağı,  6’sı algarna olmak üzere toplam 104 av aracına el konulmuştur. Denetim sonucu getirilen düzenlemelere aykırı hareket ettiği tespit edilen 16’sı asgari avlanma boyunun altında 11’i ise nakil belgesi bulundurmadığından toplamda 27 kişi/işyerine 36.218 TL İdari Para Cezası kesilmiştir.

Bakanlığımızın yasadışı su ürünleri  avcılığı ile mücadelesi kararlılıkla devam etmektedir.

KAYNAK:

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü

 

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !