Akdeniz’de 2020 Yılı Su Ürünleri Av Sezonu Açıldı !

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

Mersin 321 km sahil şeridi ile Ülkemizin önemli bir Liman ve balıkçılık kentidir.

15/04/2020 tarihinde Denizlerimizde balık avcılığı sezonu kapanmıştır. 16/09/2020 tarihinde ise Gırgır ve trol teknelerine yeni avcılık sezonu açılacaktır.
Bölgemiz balık türleri açısından zengin bir popülasyona sahiptir. Bu da bölgemize yüksek bir katma değer sağlamaktadır.
 Mersin İlimize bağlı 113 adet Gırgır ve Trol tekneleriyle balıkçılıklarımız Vira Bismillah diyecektir. Denizlerimizde sezonda 4-5 bin ton arası balık avcılığı beklenmektedir. Avlanan balıklar iç piyasada tüketilmekle birlikte birçok Ülkeye’de de ihraç edilmektedir.
Denizlerimizde Gırgır ve Trol tekneleri ile avcılığın 16/09/2020 tarihinde başlaması ile beraber yoğun olarak Sardalya, Barbunya, Dil Balığı, Karides, Sübye, Tekir gibi ekonomik değeri yüksek balık türleri avlanacak olup halkımız bol miktarda ucuz balık yiyecektir.
Özellikle Koronavirüs (covid-19) salgınını geçirdiğimiz bu günlerde çocukların gelişiminde ve erişkin insanların sağlıklarının, bağışıklık sistemlerinin korunmasında sayısız faydaları olan su ürünlerini; halkımızın bol bol tüketmesi arzuluyoruz.
Su ürünleri avcılığının sürdürülebilirliğini temin etmek için tür, boy, zaman, derinlik, mesafe ve av araçları bakımından bazı yasak ve sınırlamalar ile balıkçılara yükümlülükler getirilmektedir. Bakanlık ve Müdürlüğümüz olarak bir dizi denetimler yapılmakta olup, deniz, iç sular, karaya çıkış noktaları, satış yerleri, yol güzergâhları, soğuk hava depoları ve işleme tesislerinde ki sıkı denetimler 01/09/2020-31/08/2024 tarihleri arasında geçerli olan “5/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ” kapsamında devam edecektir.
 Siz balıkçılarımızın avcılık kurallarına uyması, Denizlere ve çevreye her zaman olduğu gibi hassas ve duyarlı olunması gerekmektedir. Hiçbir kanun, polisiye tedbir sizlerin özellikle kendi aranızda kuracağınız otokontrol sistemi kadar etkili olamaz.
Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak tüm balıkçılarımıza yeni sezonda şanslı ve bereketli bir avlanma sezonu dilerim.
VİRA BİSMİLLAH

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !