Van’ın İpekyolu ilçesinde kaçak avlanmış 200 kg sazan balığı…

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)
Van İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafindan avlanması yasak olan inci kefali ve sazan balığının korunmasına yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İpekyolu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Özalp yolu üzerinde yapılan yol kontrol denetimlerde 4 çuvala konulmuş 200 kg sazan balığına el konularak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. İl Müdürlüğü ekiplerince kaçak avcılık yapan 1 şahıs hakkında 1.322 TL idari para cezası uygulandı.
Konu ile ilgili açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim GÖRENTAŞ 15 Mayıs – 15 Ağustos tarihleri arasında sazan balığı avcılığının yasak olduğunu bildirdi. Av yasaklarının amacının balık stoklarının yok olmasını önlemek
olduğunu belirten Görentaş,
göl, gölet ve akarsu kenarlarında amatör ve ticari amaçlı avcılığın yapıldığı balık istihsal alanlarında, avcıların zaman ve tür yasaklarına azami ölçüde uymaları, avcılığın sürdürebilmesi ve balık nesillerinin devamlılığı açısından önem arz ettiği belirtilerek, avcıların ve vatandaşların kurallara riayet etmesi istendi.

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !