Su Ürünleri Denetimleri Devam Ediyor

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

Su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın sağlanabilmesi amacı ile yasal düzenleme yapma yetki ve sorumluluğu 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu ile Tarım ve Orman Bakanlığına verilmiştir. Buna istinaden Bakanlığımızca su ürünleri faaliyetinde bulunacakların uymaları zorunlu olan bazı yasak, sınırlama ve sorumluluklar getirilmiştir.

Kastamonu İl Müdürlüğümüz ve İlçe Müdürlüklerimizce rutin ve ihbara bağlı olarak su ürünleri avcılık denetimleri gerçekleştirilmektedir. Ayrıca 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu ile denetimlerle yetkili kılınan, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Jandarma ve Emniyet güçlerinden de denetimlerde destek alınmakta ve zaman zaman ortak denetimler yapılmaktadır.

2018 yılı Balıkçılık sezonunun açılmasıyla birlikte aktif olarak kullanılan Çatalzeytin İlçesi Ginolu Balıkçı Barınağında; Çatalzeytin İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan su ürünleri denetimleri devam ediyor.

İlçe Müdürlüğümüz personeli İlçe Müdür V. İsmail KAŞ, Veteriner Hekim Duygu ÖNER ve Veteriner Hekim Servet KELLECİ tarafından habersiz ve belirsiz zaman aralıklarında denetimler gerçekleştirilmektedir.

Çatalzeytin İlçe Jandarma Komutanlığı ile birlikte yürütülen denetimlerde; tür, boy, zaman, yer, mesafe, derinlik ve av araçlarına ilişkin 4/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ” hükümleri doğrultusunda kontroller gerçekleştirildi. Aynı zamanda su ürünleri konusunda genel bilgilendirme yapıldı.

Kastamonu İl Müdürlüğümüz ve İlçe Müdürlüklerimiz tarafından su ürünleri denetimleri bundan sonra da titizlikle devam ettirilecek.

 

KAYNAK:

KASTAMONU İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ

 

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !