Kayseri’de İyi Tarım Uygulamaları Sertifikası Olan Küpeli Alabalık Üretiliyor

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

Kayseri’de İyi Tarım Uygulamaları Sertifikası Olan Küpeli Alabalık Üretiliyor

​İyi Tarım Uygulamaları (İTU);  “tarımsal üretim sisteminin sosyal açıdan yaşanabilir, ekonomik açıdan karlı ve verimli, insan sağlığını koruyan, hayvan sağlığı ve refahı ile çevreye önem veren bir hale getirmek için uygulanması gereken işlemler” olarak tanımlanmaktadır.

İTU misyonuna uygun olarak; doğayı kirletmeden, doğaya sadık kalarak, tabiat döngüsünü bozmadan ve doğadan daha fazla verimle daha az bir maliyetle üretmeyi hedefleyerek çıkmış olduğumuz bu yolda ”farklı olarak neler yapabiliriz” sorusunu cevaplamaya çalıştık.

 

İlimiz Bitkisel üretim tabanı dışında Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde İTU projesi ve ürün doğrulama sistemi ile birlikte üreticiden tüketiciye tüm aşamaların izlenebildiği BALIK KÜPELEME SİSTEMİ  çalışması yapılarak bölgede bir ilke imza atılmış oldu.

İlimizde bulunan 38 adet Su Ürünleri İşletmesinin durumlarını görmek ve onlara örnek olunması amacı ile Pınarbaşı/Karagöz de bulunan küçük aile işletmelerinden (25.000 ton/yıl kapasitesi bulunan) bir üretici projeye alınarak tüm aşamaları takip edilmiş ve sistemi kurması sağlanmıştır. Sistem sonunda balıklara küpeleme yapılarak sertifikasyon sistemi tamamlanmıştır.

Yapılan çalışmaların sonuçlarının gösterilmesi amacıyla düzenlenen Tarla gününe 400 kişi katılım sağlamıştır. Sarız Kaymakamı Sn. Ahmet SOLMAZ, İl Müdürümüz Sn. Özkan KAYACAN, İl Müdür Yardımcımız Sn. Ayhan TEMİZ, Şube Müdürlerimiz ve personelleri, İlçe Müdürlerimiz ve personelleri,  Adana, Niğde, Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinden Şube Müdürleri ve Teknik Personelleri, Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitü Müdürlüğü personelleri, Mersin, Adana, İzmir, Gaziantep illerinde bulunan KSK’lar, Ankara Teknokent Sektör Yatırımcıları, Su Ürünleri Yetiştiriciler Birlik Başkanı, Su Ürünleri Sektöründe söz sahibi olan Su ürünleri işletmeleri ve bölgeye yatırım yapacak olan Firma yetkilileri, bölgede bulunan diğer STK lar ve ilimiz üreticileri katılmıştır.

KAYNAK: KAYSERİ İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !