Kayseri İli Göl ve Göletleri Balıklandırıldı. !

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

Kayseri İl Sınırlarında Bulunan 4 Adet Göl/Gölete 44.000 Adet Sazan Yavrusu Bırakarak Balıkcımızı Ve Kaynaklarımızı Destekliyoruz !

Tarım ve Orman bakanı Sayın Dr. Bekir PAKDEMİRLİ’nin büyük önem verdiği, kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın kaliteli, ucuz ve sağlıklı gıda ihtiyaçlarının karşılanması, ticari ve sportif amaçlı balıkçılığın desteklenmesi, su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilir kullanılması ve gelecek nesillere aktarılması için, su kaynaklarımızı balıklandırmaya devam ediyoruz.

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğümüz tarafından yürütülen “Su Kaynaklarının Balıklandırılması  Projesi” kapsamında, Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü tesislerinde üretilen sazan balığı yavrularından 44.000 adeti 14/05/2020 tarihinde Kayseri il sınırlarında bulunan 4 adet göl/gölete Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü personeli tarafından İl Müdürümüz Sn. Mustafa ŞAHİN, balıkçılarımız ve bölgedeki vatandaşların katılımıyla bırakılmıştır.

Yamula, Sarımsaklı, Bahçelik, Bayramhacı ve Gümüşören Göllerinde sazan balığı başta olmak üzere toplam 610 ton/yıl,  su ürünleri kooperatifi üyesi 125 balıkçımız ve vatandaşımızca avcılığı yapılarak ekonomimize yaklaşık olarak 1.2 milyon TL katma değer sağlanması hedeflenmektedir.

Ülkemiz biyoçeşitliliğin korunması ve su ürünleri kaynaklarımızın gelecek nesillere aktarılabilmesi için av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uyulması suretiyle balık başta olmak üzere, su ürünlerinin yılda en az bir kez üremelerine imkân tanınması büyük önem arz etmektedir.

KAYNAK: Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

 

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !