Diyarbakır İlinde Av Yasağı Dönemi Devam Ediyor !

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

Diyarbakır İlinde Av Yasağı Dönemi Devam Ediyor !

1 Nisan 2020 tarihinde başlayan “Su Ürünleri Kaçak Avcılık Denetim Programı” kapsamında Silvan İlçe sınırları içerisinde yer alan Batman Baraj Gölü’nde denetim faaliyeti gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü yürütmüş olduğu “Su Ürünleri Kaçak Avcılık Denetim Programı” kapsamında 04.06.2020 tarihinde Silvan İlçe sınırları içerisinde yer alan Batman Baraj Gölü’nde denetim faaliyeti gerçekleştirildi.

Çatakköprü Jandarma Karakol Komutanlığına bağlı ekiplerin de iştirak etmiş olduğu denetimde Batman Baraj Gölünün muhtelif noktalarında toplam uzunluğu 21000 metre olan uzatma misina ağı denetim ekiplerimizce toplanarak mülkiyeti kamuya geçirildi.

Toplanan ağlarda ele geçirilen, canlı sazan, karabalık, gümüş, şabut, yılan balığı, yengeç gibi türler tekrar suya bırakıldı.

İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar nehirlerimiz ve baraj göllerinde bulunan balık popülasyonlarını olumsuz biçimde etkileyen kaçak avcılığın en aza indirilmesi ve önlenmesine yönelik denetimlere Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce 1 Temmuz 2020 tarihine kadar devam edileceğini bildirdi.

KAYNAK: Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

 

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !