Aydın İlinde Su Kaynakları Balıklandırıldı !

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

Aydın İlinde Su Kaynakları Balıklandırıldı !

Tarım ve Orman Bakanı Sayın Dr. Bekir PAKDEMİRLİ’ nin büyük önem verdiği, kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın kaliteli, ucuz ve sağlıklı gıda ihtiyaçlarının karşılanması, ticari ve sportif amaçlı balıkçılığın desteklenmesi, su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilir kullanılması ve kaynaklarımızın gelecek nesillere aktarılması için, su ürünleri kaynaklarımızı balıklandırmaya devam ediyoruz.

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğümüz tarafından yürütülen bu proje kapsamında, ilimize tahsis edilen 91.210 adet sazan yavrusundan 50.000 adedi 25/08/2020 tarihinde Aydın İl Tarım ve Orman Müdürümüz Ahmet ÖKDEM, İl Müdür Yardımcımız , Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürümüz, Söke İlçe Müdürümüz, Kurumda görevli Su Ürünleri Mühendisleri, Koperatif Temsilcileri ve Mahalle Muhtarlarının katılımı ile Söke İlçesi Yeşilköy Mahallemizde bulunan Azap Gölüne bırakılmıştır.

İl Müdürü Ahmet ÖKDEM, yaptığı açıklamada; “İlimizde 2000-2020 yıllarında 1.516.210 adet pullu/aynalı sazan ve yayın balığı yavruları balıklandırma programı kapsamında su kaynaklarına bırakılmıştır. Kaynaklara bırakılan yavru balıkların gelişmesi tamamlandığında amatör avcılığın gelişmesine katkıda bulunması amaçlanmaktadır. “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü tesislerinde üretilen sazan balığı yavrularından toplamda 91.210 adedi 25/08/2020 tarihinde İlimizde bulunan 23 adet göl/gölet ve azmağa bırakılmıştır.” dedi.

Yeryüzünde bulunan su kaynaklarında ekolojik ve ekonomik açıdan dikkat çekici gelişmeler yaşanmaktadır. Bunlar; balık stoklarında azalma, üreme başarısının düşmesi, değerli türlerin ortadan kalkması ve verimliliğin düşmesidir. Sucul ekosistemlerde görülen biyolojik çeşitlilik kayıplarının temel nedenleri ise; aşırı balık avlanması, yasadışı avcılık, kirlenme, habitat tahribatı ve su rejimine müdahalelerdir.

Ülkemiz biyoçeşitliliğin korunması ve su ürünleri kaynaklarımızın gelecek nesillere aktarılabilmesi için av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uyulması suretiyle balık başta olmak üzere su ürünlerinin en az bir kez üremelerine imkân tanınması büyük önem arz etmektedir. Bu nedenle, 40 cm den küçük sazan balıklarının avlanmaması, avlandığı takdirde idari işlem yapılacağının bilinmesi önem arz etmektedir.

KAYNAK:

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !