YALOVADAN BALIKÇILAR DENİZE UĞURLANDI

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

2020-2021 Su Ürünleri Av Sezonu Kapaklı Köyü Balıkçı Barınağı’nda havai fişek gösterileriyle başladı. Aylardır süren hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar vira bismillah dileyerek denize açıldılar.

İl Müdürlüğümüzce Kapaklı balıkçı barınağında düzenlenen Su Ürünleri Av Sezonu açılış programına İl Müdürümüz Suat Parıldar, İl Müdür Yardımcısı Selçuk Yaman, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdür V. M.Hanifi Esen, Armutlu Balıkçılar Kooperatifi Başkanı İbrahim Dönertaş ile Balıkçılar katıldı.

Erken saatlerde Kapaklıya gelen İl Müdürümüz, sezon açılış saatine kadar balıkçıları tek tek dolaşarak balıkçılarla sohbet etti. Sezon açılış saati geldiğinde de Kapaklı’lı balıkçıları denize uğurlayan İl Müdürümüz,  2020-2021 balıkçılık sezonunun bol ve bereketli geçmesini diledi.

01 Eylülde başlayan 2020-2021 Balıkçılık Av Sezonu 15.04.2021 tarihine kadar devam edecek. Su Ürünleri Avlanma Döneminde;  1380 Sayılı Su Ürünleri Kanununa göre çıkarılan Su Ürünleri Ticari Avcılığını Düzenleyen Tebliğ çerçevesinde avcılık faaliyetleri gerçekleştirilecek.

Ticari su ürünleri avcılığı tebliğine göre (5/1) İlimizde boyu 12 m.’nin üstündeki balıkçı gemileri gırgır ağları ile balık avcılığı yapabiliyorlar. Ancak bu yıl 1380 sayılı su ürünleri kanununda yapılan değişiklikle, Marmara’da ışıklı balık avcılığı yasaklandı. Gemisinde avlanma amaçlı ışık kullanan ve bulunduran gemi sahip ve donatanlarına (gemi boyuna göre 50.000 TL’ye kadar) para cezası uygulanacak ve avcılık istihsal malzemelerine el konulacak.

Ayrıca son yapılan değişiklikle gemi boyu 12 m.’nin üstündeki gemiler “Balıkçı Gemileri İçin Su Ürünleri Ruhsat Tezkeresi”nde belirtilen birincil av aracı dışında herhangi bir av malzemesini gemide bulunduramayacaklar.

İl Müdürlüğümüz kayıtlarında Yalova İlinde toplamda 160 adet balıkçı teknesi kayıtlı olup, bunlardan 23 adedinin boyu 12 m.’nin üstünde.

Gemi boyu 12 m.’nin altında olan balıkçı gemileri için yıl boyu av yasağı bulunmuyor.

Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü denetim ekiplerimiz İl Müdürlüğümüze ait 2 adet Su Ürünleri Kontrol Teknesi ile Marmara Denizinde mesai mefhumu gözetmeksizin Su Ürünleri avcılık denetimlerine devam edecekler.

KAYNAK: Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !