Van İlimizdeki Göl ve Göletlere 180 Bin Yavru Balık Bırakıldı !

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

Van İlimizdeki Göl ve Göletlere 180 Bin Yavru Balık Bırakıldı !

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesiyle ilimiz genelinde 12 adet göl ve gölet’e 180 bin pullu sazan balığı yavrusu salındı. Şube Müdürü Muhammet DEMİR”in organizasyonunda “Van İlindeki Su Kaynaklarının Balıklandırılması” adlı proje kapsamında Antalya Kepez’de bulunan Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Enstitüsünde üretilen ve dağıtım için Elazığ’a getirilen balıklar Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri tarafından yerinden alınarak Özalp, Saray ve İpekyolu, ilçelerindeki toplam 12 adet baraj, göl ve gölete bırakıldı.

Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim GÖERNTAŞ, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Muhammet DEMİR ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesinde Dr. Öğrt. Görevlisi Ataman Altuğ ATICI Sıhke Gölünde yapılan balıklandırma çalışmalarına katıldı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim GÖRENTAŞ; 2019 yılında 19 su kaynağımıza 250 bin, bu yıl ise 12 su kaynağımıza 180 bin pullu sazan balığı yavrusu salındı. Balıklandırma çalışmalarımız önümüzdeki yıllarda da devam edecektir. Van ilimizde balık olmaya tüm su kaynaklarımız balıklandıracağız. Balıklandırma çalışmalarının amacının göletlerin daha verimli kullanılması ve ekonomik getirisinin arttırılması olduğunu, yapılan çalışmaların göletlerdeki balık stoklarını arttıracağını ve Van ilinin ekonomisine büyük katkı sağlayacağını söyledi. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “İç Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesinin” de amacının mevcut popülasyonun korunması ve devamlılığının sağlanması olduğunu söyleyen Görentaş,”Ayrıca yeni açılan kaynakların en verimli şekilde değerlendirilmesi amacıyla göl, gölet ve barajlar balıklandırılmaktadır. Su kaynaklarındaki nesli tehlike ve baskı altında olan türlerin desteklenmesi, farklı nedenlerle zarar gören su ürünleri stoklarının takviyesi, bilimsel temele dayalı balıklandırma metodunun uygulanması amacıyla Bakanlığımız tarafından 2012 yılndan beri yürütülmekte olan balıklandırma projesi gereği Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitü Müdürlüğü Kepez Birimi’nden getirilen 180.000 adet pullu sazan balığı yavrularını 3 ilçemizde bulunan 12 göl, ve göletimize bıraktık. Önümüzdeki yıllarda da devam edecek olan balıklandırma çalışmaları bölge halkına ekonomik getirisinin yanı sıra çeşitli balıkçıl kuşların da uğrak yeri olmasıyla tür çeşitliliği artacağını söyledi.

KAYNAK: Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

 

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !