Uşak ili Alabalık Üretim Tesisi Ziyareti Yapıldı.

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

İlimiz sınırları dahilinde su kaynakları potansiyelinin verimli şekilde kullanılması, su ürünleri yetiştiriciliğinde sürdürülebilirliğin sağlanması, kaliteli/güvenli gıda temini için, su ürünleri yetiştiriciliği önem arz etmekte olup; Su ürünleri üretimi ilimizde etkin bir şekilde yapılacaktır. 6 adet kara tesisi, 6 adet gölet tesisi ve 1 adet yapay gölet tesisi olmak üzere toplamda 13 adet üretim tesisi bulunmaktadır. Bu sayı daha sonraki yıllarda da artması beklenmektedir.

Bu kapsamda Karahallı İlçesi  Alfaklar köyü Alaylı mevkiinde bulunan Azer Su Ürünleri alabalık tesisine 10.07.2018 tarihinde ziyaret edildi. Alabalık üretim tesisine İl Müdürümüz Erkan KAHRAMAN ve Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürümüz Ayhan ÇANLI’ nın katılımı ile ziyaret gerçekleştirildi.

157 ada 1 parsel numaralı 8384 m2 yüzölçümlü kısmın 5736 m2’lik kısmı kullanılmakta olup Banaz Çayı üzerinde kurulmuştur. Üterim beton havuzlarda entansif metotla yapılmakta olup 38 adet havuz ve bir adet su çıkış kanalı bulunmaktadır. 750 ton/yıl kapasiteli alabalık tesisi 25.10.2010 tarihinden itibaren ilimiz Karahallı İlçesi Alfaklar mevkiinde Ahmet ABDULLAHOĞLU’ na ait Azer Su Ürünleri Alabalık Tesisi olarak faaliyet göstermektedir.

2017 yılında Su ürünleri desteği çerçevesinde alabalığa kilogram başına miktarlarına bağlı olarak 0,75-0,375 lira arasında destek verilmiştir.

İl Müdürümüz Erkan KAHRAMAN işletme ziyaretinde üreticimiz Ahmet ABDULLAHOĞLU ile sektör sorunları ve desteklemeleri ile ilgili fikir alış-verişinde bulunmuş, Bakanlık olarak her zaman üretici ve üretimden yana olduğumuzu ifade ederek, üretimiyle Ülkemize değer katan işletmemize teşekkür etmiştir.

 

KAYNAK:

UŞAK İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !