TÜBİTAK Destekli “Denizi Anlamak” Projesi Başladı

Su Ürünleri Enstitülerinden Haberleri
0
(0)
TÜBİTAK Destekli “Denizi Anlamak” Projesi Başladı

SİNOP SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİNDEN HABER…

Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Proje çağrısı kapsamında Üniversitemiz Öğretim Üyesi Sayın Prof. Dr. Osman SAMSUN’un yürütücülüğünde hazırlanmış olan “Denizi Anlamak” isimli proje, TUBİTAK tarafından kabul edildi.

Proje Yürütücüsü Sayın Prof. Dr. Osman SAMSUN,  6 ay sürecek projenin, 24 Eylül-01 Ekim 2018 tarihlerinde Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dranas Uygulama Otelinde konaklamalı olarak gerçekleşeceğini, ayrıca ilimiz Fen Lisesi, Güzel Sanatlar Lisesi ve Sarı Saltuk Anadolu lisesi olmak üzere 3 farklı lisede eğitim öğretim gören 30 kişilik lise 2. nci sınıf öğrenci topluluğunun projede hedef kitle olarak belirlendiğini belirtti.

Projeye katılacak öğrencilerin,  üniversite tercihi ve meslek seçimi sürecinde, Üniversitemizde çeşitli araştırma faaliyetlerine, etkinliklere katılımlarını sağlayıp, temel bilimler ve mühendislik alanlarında yurt içinde ve yurt dışında araştırma konularında uzmanlaşmış öğretim elemanları ile temas kurmaları amaçlanıyor.

Projeye katılacak öğrencilere, proje eğitimcileri ve ilgili bilim camiası tarafından proje esnasında ve sonrasında ilgili araştırmalar, güncel ve aktüel bilimsel gelişmeler ile ilgili bilgiler, 3 yıl süreli olarak erişime açık olacak bir web sitesi üzerinden paylaşım sağlanacak.

 

KAYNAK: SİNOP SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !