Trabzon’da Su Ürünleri Denetimleri Devam Ediyor.

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri gemilerde ürün, av araçları, ruhsat tezkereleri ve belgeler yönünden kontroller yapıyor.

Denetimler hakkında açıklama yapan Tarım ve Orman İl Müdürümüz Cahit GÜLBAY, uzatma ağı, parekete gibi pasif avlanma araçlarının ait olduğu balıkçı gemisinin ruhsat kod numarasını gösterir bilginin şamandırada yer almasının zorunlu olduğunu; bu bilginin, şamandıra veya avlanma aracının görülebilir bir yerine silinmez ve okunacak şekilde yazılması gerektiğini söyledi. Balıkçıların söz konusu hüküm doğrultusunda, av araçlarına ruhsat kodunun yazılmasının önemine değindiği açıklamasında İl Müdürümüz, denizlerde yapılan su ürünleri avcılığında monofilament (tek kat) ve multimonofilament (çoklu tek kat) misina ağların gemilerde, balıkçı barınaklarında, barınma ve çekek yerlerinde bulundurulmasının yasak olduğunu belirtti.

İl Müdürlüğü olarak planlı veya plansız denetimlerimizde, su ürünleri ve yaşam alanlarını korumak, koruma ve kullanma dengesini gözeterek işletmek -sürdürülebilir avcılık misyonu- çerçevesinde kesintisiz olarak önümüzdeki günlerde de devam edeceğini ifade etti.  

KAYNAK:

TRABZON İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !