Trabzon’da Balıkçılık Denetimleri

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

​Balıkçılık ürünleri işletmelerine hammadde sağlayan gemiler ile karaya çıkış noktalarında avcılık ürünlerine yönelik tazelik kriterleri ve hijyen kuralları yönünden denetimler yapıldı.

İl Müdürlüğümüz teknik elemanları tarafından, gırgır avcılığı yapan balıkçı gemilerinin yoğunluklu olarak kullandığı Akçaabat, Çarşıbaşı, Vakfıkebir balıkçı barınaklarındaki gemilerde “Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği”ne göre hijyene etki eden alet ekipmanlar, su, buz, depolar ve ambalajlar denetime tabi tutuldu.

Karaya çıkış noktalarında avcılık ürünlerine yönelik tazelik kriterleri ve hijyen kuralları yönünden yapılan denetimlerde ise, balıklarda tazelik kriterleri olarak deri ve üzerindeki mukus tabakası, gözler, solungaçlar, etin yapısı, omurga, organlar, karın zarı incelendi.

Ağır metal izleme programı kapsamında ise avcılık yoluyla elde edilen hamsi, palamut, istavrit, mezgit, kalkan gibi balıkların olduğu 36 tür su ürünü içerinden numuneler alındı, analizleri için Trabzon Gıda Kontrol Laboratuvarına gönderildi.

 

KAYNAK:

Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

 

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !