Su Ürünlerinden kazanç “1.323.799” Dolar

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

Samsun İlimizden 2018 yılında yapılan hayvansal ürün ihracatı bir önceki yıla göre %30 artarak yaklaşık 30 milyon dolar oldu.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü Nail Kırmacı, “2018 yılında hayvansal kökenli ürünlerde başta su ürünleri olmak üzere kanatlı eti ve ürünleri, bal, et- süt ve süt ürünlerinde toplamda 462 veteriner sağlık sertifikası ile 29 milyon 118 bin 656 dolar tutarında ihracat gerçekleşmiştir. İlimizde gerçekleştirilen kanatlı eti ve et ürünlerinde en büyük payı Irak,Azerbaycan, Katar alırken su ürünlerinde Norveç Vietnam ve İsrail ilk sıralarda yer aldı. Almanya’ya süzme ve petek bal, Fransa’ya tıbbi sülük, Gürcistan’a süt ve et ürünleri, Dubai’ye organik yumurta ihracatı öne çıkmaktadır” dedi.

En fazla hareketliliğin su ürünlerinde olduğunu belirten Kırmacı, “2018 yılındaki hayvansal kökenli ürün ihracatımızda en büyük pay su ürünleri sektöründe gerçekleşmiştir; Su ürünleri ihracatı da kendi içinde Balık Unu, Balık Yağı ve Marine Hamsi sıralamasıyla gerçekleşmiştir. Bu alandaki ihracatımızı sırasıyla Kanatlı Ürünleri Bal ve Et- Süt ürünleri ihracatımız takip etmektedir” dedi.

KAYNAK:

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

 

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !