Şırnak nehir ve göletlerine balık bırakıldı.

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

Su Kaynaklarımızın Balıklandırılması Projesi ile Dicle Nehri ve İdil Dirsekli Göletine 90 Bin Adet Sazan Balığı bırakıldı.

Bakanlığımız  tarafından yürütülen ve Su kaynaklarının balıklandırılması projesi ile  su ürünlerinin sürdürülebilir kullanılması ve gelecek nesillere miras  olarak bırakılmasının sağlanabilmesi için, iç sularımıza su ürünleri  takviyesi yapılarak balık popülasyonunun artırılması amaçlanmaktadır.

Bakanlığımıza bağlı Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü  Müdürlüğü’den  temin edilen 90 bin adet  sazan yavrusu İlimiz sınırları içersinde İdil ilçesi dirsekli göletine 50 bin adet ve Cizre ilçesindeki Dicle nehrine 40 bin  adet sazan yavrusu bırakılmıştır.

Balıkçılığımızın sürdürülebilir olması kurallara bağlı avcılık ile mümkündür. Tüm balık türleri stoklarının gelecek nesillere aktarılabilmesi için av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uyulması ve en az bir kez üremelerine imkân tanınması sürdürülebilir balıkçılık yönetimi açısından büyük önem taşımaktadır.

Yürütülen farklı türlerden yavru balık elde etme çalışmaları çerçevesinde, gelecek yıllarda yeni balık türlerini de iç sulara bırakarak, vatandaşlarımızın sağlıklı ve kaliteli proteine ulaşmasına katkı sağlamaya devam edilecektir.

Balıklandırma Projemize Cizre Kaymakamı Faik ARICAN, Cizre İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ayhan BUĞDAY , İdil İlçe Tarım ve Orman Müdürü Deniz ÇAPLIK ve Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri katılmıştır.

 

KAYNAK:

ŞIRNAK İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !