SİNOP LAKERDA FESTİVALİ 2019
Balık ve deniz şehri olan Sinop doğal limanı sayesinde M.Ö 3000’li yıllara varan tarihsel bir mirasa sahiptir. Sinop’ta yapılan arkeolojik kazılarda antik döneme ait anforalarda tuzlu balığa rastlanmıştır.
Amacımız tarihsel olarak çok eskilere dayanan, balıkçılık kültürünün bir parçası olan lakerda üretimini teşvik etmek, palamutun yolculuğunda en lezzetlendiği nokta olan Sinop’un bu özelliğini değerlendirmek, geleneğin geleceğe taşınmasında katkıda bulunmak, evlerde yapılan lakerda çeşitlerini ve deneyimini gün ışığına çıkararak Sinop gastronomi kültürünü geliştirmektir.
Palamut ve toriği her mevsimde tüketilebilir olmasını sağlayarak, sezonda bol ve ucuz olan balığın katma değerinin arttırılması şehir ekonomisine de katkı sağlayacaktır. Sinop Lakerda Festivali kapsamında turizm sezonunun uzaması ve yerel üreticilerin gelişimine ve satışlarının da katkı sağlanması ile ekonomiye katkı arttırılacaktır.
KAYNAK: