Sarem Denizli’li Alabalık Üreticileriyle Buluştu.

Su Ürünleri Enstitülerinden Haberleri
0
(0)

SU ÜRÜNLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ ALABALIK ÜRETİCİLERİYLE BULUŞTU

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü tarafından finanse edilen Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Denizli Tarım İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen “Alabalık Yetiştiriciliği Yapan Havuz İşletmelerinin Çevresel Etkisi” projesinin çalışmaları devam etmektedir.

Bu kapsamda Denizli ili Çameli ilçesinde bulunan alabalık yetiştiricileri ile eğitim toplantısı gerçekleştirilmiştir. Çameli ilçesi Elmalı Mahallesi’nde gerçekleştirilen toplantıya Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Şakir ÇINAR, Teknik Koordinatör Dr. Cafer BULUT, Denizli Tarım İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Abidin FİDAN, teknik elemanlardan Hüseyin KÜÇÜKER, alabalık yetiştiricileri adına Çameli Alabalık Üreticileri Birliği Başkanı Fatih MADEN ve bölgedeki alabalık yetiştiricileri katılmışlardır.

Toplantıda bölgede alabalık yetiştiriciliğinde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri konusunda karşılıklı fikir alışverişinde bulunulmuştur. Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Şakir ÇINAR, Çameli havzasında 2000 tonun üzerinde üretim yapıldığını, farklı coğrafik noktada bulunması ve her tesisin kendisine ait su kaynağının bulunması nedeniyle su kalitesinin yıl boyu değişkenlik göstermemesi nedeniyle lezzetli alabalıkların üretildiğini ve bu alanda sektörde öne çıktığını söyledi. Bu alabalığın sektöre ve ülkemiz insanına daha iyi tanıtılması gerektiğini söyledi. Ayrıca bu bölgedeki alabalık üreticilerine desteklerinden dolayı Denizli Tarım İl Müdürü Yılmaz ERKAYA’ya teşekkür etmiştir.

Yetiştiricilerin alabalık yetiştiriciliği konusunda karşılaştıkları sorunlar ile ilgili Enstitü Müdürlüğünün kendilerine her zaman yardımcı olacağı tekraren vurgulanmıştır.

KAYNAK:

SAREM

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !