Rize’de Balıkçılık Denetimleri Devam Ediyor !

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

2020/2021 Avcılık sezonunun açılmasıyla birlikte avcılığı yapılan türlerin boy sınırlarının kontrolü amacı ile 19-25 Ekim 2020 tarihleri arasında İl ve İlçe Müdürlüklerimizce eş zamanlı olarak çapraz denetimler gerçekleştirildi.

İl ve İlçe Müdürlüklerimizdeki su ürünleri kontrol görevlilerimizce İl Emniyet Müdürlüğünün verdiği destekle 19-25 Ekim tarihleri arasında deniz ve iç sularda 8 adet, karaya çıkış noktalarında 15 adet, nakil güzergâhlarında 3 adet, işleme ve değerlendirme tesisleri, balık halleri,  soğuk hava depoları, toptan ve perakende satış yerlerinde ise 71 adet denetim gerçekleştirilmiştir.

Sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması, su ürünleri stokları üzerindeki baskının azaltılarak gelecek nesillerinde su ürünlerini tüketebilmesi amacıyla hazırlanan mevzuata uymak tüm balıkçılarımızın görevidir. Bu kapsamda yasalar doğrultusunda kuralların uygulanması aşamasında tüm kurumlara görevler düşmektedir. Kanunda belirlenen asgari avlanma boylarına uyarak stoklarımızı koruyabilir her balığa en az bir kere üreme şansı vermiş oluruz. Bunun sağlanması için tüm ortak paydaşlarla avcılık sezonu boyunca denetimler devam edecektir.

Her Balığa En Az Bir Kere Üreme Şansı Verelim ve Gelecekte de Balık Yiyelim

Daha Küçüğünü Avlamayalım, Satmayalım, Almayalım. 

KAYNAK. Rize İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !