ÖSYM 2020-7 Yerleştirmesi Hakkında Duyuru !

Tarım ve Orman Bakanlığı Haberleri
0
(0)

ÖSYM 2020-7 Yerleştirmesi Hakkında Duyuru !

DUYURU

Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar’a Geçici Madde 19 ncu madde olarak “Tarım ve Orman Bakanlığınca 2020 yılı içerisinde bu Esaslar kapsamında, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından doğrudan yapılacak merkezi yerleştirme sonuçlarına göre istihdam edilecek sözleşmeli personel alımlarında, hali hazırda kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapmakta olanların ataması yapılmaz.” hükmü eklenmiş olup bu hükme karşı Danıştaya dava açılmıştır.

Danıştay 2. Dairesinin E.2020/973 sayılı dosyasında açılan davada, Mahkemenin 06.10.2020 tarihli kararı ile dava konusu işlemin yürütmesinin durdurulmasına karar vermiştir.

Mahkeme kararı gereği yapılan yerleştirme için; daha önce yapılan yerleştirmede        (15-28 Mayıs 2020 tarihleri arasında) tercih yapan adayların tercihleri ile mahkeme kararına istinaden yapılacak yeni yerleştirme işleminde 21-27 Ocak 2021 tarihleri arasında tercih yapan ve kamu kurum ve kuruluşlarında çalıştığı tespit edilen adayların tercihleri birlikte işleme alınarak 2347 sözleşmeli pozisyonlara aday yerleştirmesi yapılmıştır.

Yerleştirme işleminde adayların puanları ve tercihleri esas alınmıştır. Daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine yerleşemeyen bir aday ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılarak, yerleştirme işlemi bu şekilde devam etmiştir. Bir adayın son tercihine de daha yüksek puanlı adaylardan biri yerleştirildiği takdirde bu aday herhangi bir sözleşmeli pozisyona yerleşememiştir.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar ile çalışmayanlarda birlikte yerleştirme işlemine tabi tutulmuştur. Yani yerleştirme süreci başa alınmıştır. Yerleşen adaylardan daha önce sözleşme yapılanlar görevine devam etmektedir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışıp 27 Ocak 2021 tarihinden sonra yerleştirmesi yapılan adaylar için boş sözleşmeli pozisyon bulunmamaktadır. Boş pozisyonun ihdası için çalışmalar başlatılmıştır. Boş pozisyonların ihdas işlemleri tamamlandıktan sonra söz konusu sözleşmeli personel atamaları gerçekleştirilecektir.

İlgililere Duyurulur.

KAYNAK:  Personel Genel Müdürlüğü

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !