Mersin İli Balon Balığı Avcılığının Desteklenmesi Hakkında Duyuru !

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

Mersin İli Balon Balığı Avcılığının Desteklenmesi Hakkında Duyuru !

Denizlerimizdeki sucul biyolojik çeşitliliğe ve balıkçıların av araçlarına zarar veren balon balığının (Lagocephalus sceleratus) ekosistemdeki yoğunluğunu ve stoğa katılım oranını azaltarak balon balığının avlanmasını teşvik etmek amacıyla; Akdeniz ve Ege Denizine kıyısı olan İllerde balıkçılarımıza getirdikleri kuyruk başına toplamda 1.000.000 adete kadar 5 lira destek verilecektir. İlimiz de Tarsus, Akdeniz, Erdemli, Silifke, Aydıncık, Bozyazı ve Anamur İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimiz destekleme ile ilgili işlemleri yürütmek üzere yetkilendirilmiştir. Balıkçılarımız, mesai saatleri içerisinde Müdürlüklerimize başvuruda bulunabileceklerdir. Son başvuru tarihi; adet dolumuna veya 31 Aralık 2020 tarihine kadardır. Adet dolumu durumunda Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğümüz internet sitesinden duyuru yayınlayacaktır. Gırgır ve trol avcılık yöntemiyle faaliyet gösteren gemilerimiz destekleme kapsamı dışındadır, desteklemeden faydalanmak istemeleri durumunda av aracı değişikliği yapmak zorundadırlar.
Balon balıkları bütün olarak karaya çıkartılamaz, çıkartıldığının tespiti halinde bu durum hakkında tutanak tutulur ve getirilen bütün balıklar destekleme kapsamına alınmamaktadır. Destekleme kapsamında avcılığına izin verilen ve avlanılan balon balıklarının kuyruk kesimi, balıkçı gemilerinde insan sağlığına risk oluşturmayacak koşullar altında yapılır. Balon balığı avcılığı yapacak balıkçı gemilerinde ihtiyaç duyulacak koruyucu eldiven, sızdırmaz poşet ve benzeri malzemelerin bulundurulması zorunludur. Avlanılan balon balıkları, etik kurallar çerçevesinde balığın kafasına tek seferde sertçe vurularak öldürülür. Ölen balon balıklarının kuyruk yüzgeci koruyucu eldivenler kullanılarak kuyruk sapından yapılacak kesi ile alınır. Balon balığının kuyruğu dışındaki kısmı karın bölümü yarılarak denize atılır, sadece kuyruğu bu Tebliğde belirtilen noktalardan karaya çıkartılır. Balon balıkları kıyıya bir deniz mili mesafeden daha yakın noktalarda, koylarda, liman ve barınak içlerinde kesinlikle denize atılamaz. Balıkçılar, avladıkları balon balıkları kuyruklarını karaya çıkartıp teslim edinceye kadar geçen süre içerisinde, diğer balıklarla ya da diğer balıkların temas ettiği araç/gereçlerle temas etmemeleri ve sızdırmaz poşet veya kapalı kaplarda taşınmaları konusunda gerekli önlemleri almakla yükümlüdür.
Balon balığı avcılığı destekleme ödemeleri kaynak aktarılmasını müteakip Bakanlık tarafından Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası aracılığı ile balıkçılarımıza ödenecektir.

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !