Kütahya Göl ve Göletleri Balıklandırıldı !

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

Kütahya Göl ve Göletleri Balıklandırıldı !

 İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından su ürünleri yetiştiriciliğini geliştirmek amacıyla 301 bin adet yavru sazan balığı ilimiz göl ve göletlerine bırakıldı. 

Tarım ve Orman Bakanlığımız Su Ürünleri Genel Müdürlüğümüz tarafından Kütahya’ya tahsis edilen 301 bin adet (Cyprinus Carpio) yavru sazan, Kepez Su Ürünleri Araştırma Enstitüsünden getirilerek Kütahya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerince merkez ve ilçelerde göl ve göletlere bırakıldı.  

            Eskiyüreğil Gölet’ine 15 bin yavru sazan balığı salımında; Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle sosyal mesafe kuralları gözetilerek düzenlenen törene Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, Kütahya Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin, Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Özçalık, TKDK İl Koordinatörü Ahmet Yazar ile Eskiyüreğil muhtarı Mehmet Güneş katıldı.

İlimizde 2002 yılında başlayan balıklandırma çalışmalarının aralıksız devam ettiğini ve bu güne kadar yaklaşık 2,5 milyon yavru balığın sularımıza bırakıldığını belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Özçalık; “bu balıkların Kütahya’mıza tahsis edilmesine destek veren Bakanlığımız yetkililerine ve özellikle Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürümüz Dr. M.Altuğ Atalay’a şükranlarımı sunuyorum “dedi.

KAYNAK:  Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

 

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !