Kırklareli göl ve göletlerine 33 bin adet sazan yavrusu bırakıldı.

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

Kırklareli göl ve göletlerine 33 bin adet sazan yavrusu bırakıldı.

Su ürünleri kaynaklarımızın ve su ürünlerinin sürdürülebilir kullanılması, deniz ve iç sulardaki su ürünleri stoklarının takviyesi ve yeni nesillere miras olarak bırakılabilmesi oldukça önemlidir.

Bu kapsamda, Bakanlığımızca yürütülen “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” ile Bakanlığımıza bağlı Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü Kepez Üretim Tesisleri’nde 5 milyon adet yavru sazan balığı üretilmiştir.

Söz konusu balıklandırma projesi ile 2018 yılında ilimizde bulunan 7 farklı gölete toplam 33.000 adet sazan yavrusu bırakılmıştır.

Bu doğrultuda yürütülen çalışmalar, balıkçılığımızın sürdürülebilirliğinin ancak kurallara bağlı avcılık ile mümkün olabileceğini göstermektedir. Tüm balık türleri stoklarının gelecek nesillere aktarılabilmesi için av araçları, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uyulması ve en az bir kez üremelerine imkan tanınması sürdürülebilir balıkçılık yöntemi açısından büyük önem arz etmektedir.

Yürütülmekte olan, farklı türlerden yavru balık elde etme çalışmaları çerçevesinde, önümüzdeki yıllarda yeni balık türleri de deniz ve iç sulara bırakılacak olup, halkımızın güvenilir, sağlıklı ve kaliteli bir protein kaynağı olan balığı tüketilebilmesine imkan sağlamaya devam edilecektir.

 

KAYNAK:   KIRKLARELİ İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !