Karaman İlinde Balıklandırma Çalışmaları Devam Ediyor !

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

Karaman İlinde Balıklandırma Çalışmaları Devam Ediyor !

​Su ürünleri kaynaklarımızın ve su ürünlerinin sürdürülebilir kullanılması ve gelecek nesillere miras olarak bırakılmasının sağlanabilmesi, deniz ve iç sularımızdaki su ürünleri stoklarının takviyesi amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi yürütülmektedir.

2016 yılında uygulamaya konulan Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi kapsamında;  Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü Üretim tesislerinden İlimize 25 000 adet sazan balığı yavrusu tahsis edilmiştir. 20 000 adet sazan balığı yavrusu Taşkale Göleti’ne, 5000 adet sazan balığı yavrusu ise Esentepe Göleti’ne zayiata uğratılmadan bırakılmıştır. Taşkale Göleti’ndeki balıklandırma çalışmaları İl Müdürümüz Yusuf ŞAHİNBAŞ, Gıda ve Yem Şube Müdürü Fatih AYAZ, ve görevli personelin katılımıyla gerçekleşmiş olup; İl Müdürümüz yapılan balıklandırma çalışmalarının İlimize hayırlı olması temennisinde bulunmuştur.

İlk defa balıklandırılan su kaynaklarında sazan balıklarının büyümesi açısından 2 yıl süre ile avcılık yapılmaması önem arz etmektedir. İlimiz baraj göl ve göletlerinde bulunan su ürünlerinin sürekliliğinin sağlanabilmesi için en az bir kez yumurta bırakmalarına müsaade edilmeli, üreme dönemi olan 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında avcılık yapılmaması konusunda halkımız gerekli hassasiyeti göstermelidir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 28.08.2020

KAYNAK: Karaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !