İstanbul’da Geleneksel Kıyı Balıkçılığına 2020 Yılında 1 Milyon Lira Destek !

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

İstanbul’da Geleneksel Kıyı Balıkçılığına 2020 Yılında 1 Milyon Lira Destek

Geleneksel kıyı balıkçılığının kayıt alınması ve desteklenmesi amacıyla Bakanlığımızca “Geleneksel Kıyı Balıkçılığının Kayıt Altına Alınması ve Desteklenmesi Tebliğ” 18/11/2020 tarih ve 31308 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Söz konusu Tebliğ ile geleneksel kıyı balıkçılığına ilişkin verilerin güncel ve doğru bir şekilde kayıt altına altına alınması ve bu verilerin doğru bir şekilde verilmesi karşılığında geleneksel kıyı balıkçılığının desteklenmesi amaçlanmaktadır ve bu amaçla denizlerimizde faaliyet gösteren 10 metreden küçük balıkçı gemileri ile içsularda faaliyet gösteren gemilerin tamamı destekleme kapsamına alınmıştır.

Bu doğrultuda desteklemeden yararlanmak isteyen balıkçı gemisi sahipleri, 18/11/2020-27/11/2020 tarihleri arasında İl/İlçe Müdürlüklerimize başvuruda bulunmuş ve anket formlarını doldurarak desteklemeden yararlanmaya hak kazanmıştır.

İstanbul İlinde desteklemeden yararlanmaya hak kazanan toplam başvuru sayısı 1043 olup; bu başvurular karşısında yapılacak toplam destekleme miktarı 1.102.250 TL’dir.

KAYNAK: İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !