İstanbul’da 22 Ton Balığa El Konuldu

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde Boy Yasağına Uymayan 22 Ton Balığa El Konuldu

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şubesi ekiplerince Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde yapılan denetimlerde, boy yasağına uymayan 22 ton balığa el konuldu.
Beylikdüzü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol Görevlileri ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerinin de katıldığı denetimler, 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu, ilgili yönetmelik ve 4/1 numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ hükümlerine göre gerçekleştirildi. Denetimler sonucunda, bin 519 kasa istavrit, 23 kasa lüfer ve 1 kasa ahtapota boy yasağına uymadıkları gerekçesiyle el konuldu.
İstanbul İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, daha bol ve ucuz balık yiyebilmenin şartı, balıkçılarımızın avlanma şartlarına uymasıyla mümkün olacağını söyledi. Karaca yaptığı açıklamada “Balıkçılarımız avcılık kurallarına uyarsa, hem balık neslinin devamı, hem de balık sayısının artmasına katkı sunarlar. Biz İl Müdürlüğü olarak yasak avcılığın takipçisi olacağız. Özellikle yasal boy sınırının altında avlanmış olan balıklara asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.
 
KAYNAK:

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !