Isparta’da Su Ürünleri Av Yasakları Denetimleri Devam Ediyor !

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

Isparta’da Su Ürünleri Av Yasakları Denetimleri Devam Ediyor !

Bakanlığımız Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünün talimatları doğrultusunda denetimlerimiz devam etmektedir.

Bilindiği üzere İlimizde, sazan ve kerevit avcılığı için yasak dönem içerisinde bulunulmaktadır. Su ürünlerinin korunması, sürdürülebilir olması ve yasadışı su ürünleri avcılığında caydırıcılığın sağlanması amacıyla getirilen düzenlemelerin etkin bir şekilde uygulanması için, ilimiz genelinde eş zamanlı denetimler yapılmıştır.

Bu kapsamda iç sular, karaya çıkış noktaları, su ürünleri işleme ve değerlendirme tesisleri, toptan ve perakende satış yerleri ve pazar yerlerinde İl Müdürümüz Eyup Adıgüzel’in de katılımlarıyla eş zamanlı denetimler gerçekleştirilmiştir.

İlimiz genelinde faaliyet gösteren 4 adet su ürünleri işleme tesisi, 29 adet perakende balık satış yeri ile Eğirdir, Beyşehir ve Karacaören Baraj Göllerindeki karaya çıkış noktalarında toplam 107 adet eş zamanlı denetim yapılmıştır.

Yapılan denetimlerde 2 adet perakende balık satış işyerine su ürünleri av yasaklarına aykırı hareket etmekten dolayı İdari Para Cezası uygulanmıştır.

Vatandaşlarımızın su ürünleri için üreme dönemi olan av yasağı dönemlerinde kurallara uyarak yasak avcılıktan uzak durmaları sürdürülebilir avcılık için önem arz etmektedir.

KAYNAK: Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !