Gaziantep Göl ve Göletlerine Balıklandırma Yapıldı !

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

Gaziantep Göl ve Göletlerine Balıklandırma Yapıldı !

Bakanlık olarak, su ürünleri kaynaklarımızın ve su ürünlerinin sürdürülebilir kullanılması ve gelecek nesillere miras olarak bırakılmasının sağlanabilmesi, deniz ve iç sularımızdaki su ürünleri stoklarının takviyesi amacıyla Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesini yürütüyoruz.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından su kaynaklarındaki nesli tehlike ve baskı altında olan türlerin desteklenmesi, farklı nedenlerle zarar gören su ürünleri stoklarının takviyesi, bilimsel temele dayalı balıklandırma metodunun uygulanmasıyla 2016 yılında uygulamaya konulan Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi kapsamında; Elazığ Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü Üretim Tesisleri’nde 2020 yılında üretilen 5 milyon sazan balığı yavrusundan, İl Müdürlüğümüzün talebi doğrultusunda ilimize 55.000 adet yavru sazan balığı tahsis edilmiş ve Tahta Köprü Barajı, Hacıaslan, Yamaçoba, Hamidiye ve Alleben  göletine bırakılmıştır.

Balıkçılığımızın sürdürülebilir olması kurallara bağlı avcılık ile mümkün. Tüm balık türleri stoklarının gelecek nesillere aktarılabilmesi için av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uyulması ve en az bir kez üremelerine imkân tanınması, sürdürülebilir balıkçılık yönetimi açısından büyük önem arz ediyor.

Gelecek yıllarda da yeni balık türlerini iç sulara bırakarak, vatandaşlarımızın sağlıklı ve kaliteli proteine ulaşmasına yönelik çalışmalar sürdürülecektir.

 

KAYNAK: Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

 

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !