Edirne’de Su Ürünleri Av Yasakları Başladı !

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

Edirne’de Su Ürünleri Av Yasakları Başladı !

Su Ürünleri Kanunu ve ilgili tebliğler gereğince; Edirne ilimizdeki iç sularda 15 Mart 2021 tarihinde başlayacak olan su ürünleri genel av yasağı 15 Haziran 2021 tarihine kadar devam edecektir.

İlimizdeki tüm iç sularda 15 Mart-15 Haziran 2021 tarihleri arasında Sazan,Yayın,Tatlı Su Kefali ve diğer türlerin avlanması yasaktır.

Söz konusu av yasakları, bilimsel, çevresel, ekonomik ve sosyal hususlar göz önüne alınarak iç su kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir avcılığın sağlanması, iç su balıklarının genel üreme dönemleri dikkate alınarak düzenlenmektedir. Belirtilen yasak zamanda amatör balık avcıları için de 5/2 numaralı tebliğ gereği zaman yasakları uygulanmaktadır.

Vatandaşlarımızın gerekli hassasiyeti göstererek ilgili yasaklara uymaları, uymayanları ise İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine, Jandarma ve Emniyet teşkilatlarına  bildirmeleri önem arz etmektedir.

Unutmamalıyız ki, sürdürülebilir avcılık, balıkların yaşamlarında en az bir kere üremelerine imkân vermekle sağlanır. Kaçak avcılık yaparak günü kurtarmak yerine, av yasaklarına uyarak geleceğimizi kurtaralım.

İlgililere önemle duyurulur.

KAYNAK: Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !