ÇANAKKALE’DE 2020-2021 SU ÜRÜNLERİ AV SEZONU TÖRENLE AÇILDI

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

ÇANAKKALE’DE 2020-2021 SU ÜRÜNLERİ AV SEZONU TÖRENLE AÇILDI

2020-2021 Su Ürünleri Av Sezonu açılışı, ilimiz Biga ilçesine bağlı Kemer Köyü Balıkçı Barınağında ve Çanakkale İskelesinde yapılan törenlerle gerçekleştirildi.

Kemer Köyü Balıkçı Barınağında gerçekleştirilen törene; Biga Kaymakamı Mustafa CAN, Biga Belediye Başkanı Bülent ERDOĞAN, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem KARADAĞ, Kemer Köyü Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Mustafa ÇİFTÇİ, Kurum Amirleri, Şube Müdürleri, İlçe Müdürleri, Teknik Personel, çok sayıda balıkçı ve vatandaşlar katıldı.

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem KARADAĞ törende yaptığı konuşmada: “İlimiz bitkisel üretim ve hayvansal üretimde olduğu kadar su ürünlerinde de çok önemli bir potansiyele sahiptir. Çanakkale, Türkiye’de Muğla’dan sonra 671 km’lik en uzun kıyı şeridine sahip olan bir il.  Marmara Denizi, Çanakkale Boğazı, adalarımız, Edremit ve Saros körfezimiz var. Bu kadar av yataklarına sahip olan ender illerden bir tanesi. Bu kadar zengin av yataklarına sahip olan bir ilin avcılık potansiyeli de o denli iyi ve yüksek olması beklenir. 12 bine yakın balıkçımız bizde ruhsatlı ancak, 5400 civarında balıkçımız ruhsatlarını vize ettirerek 2019 yılında balıkçılık yaptığını görüyoruz. 2019 yılında 5.000 tona yakın bir balık avcılığı yapıldı. Toplam su ürünleri istihsali ise 8.000 tonun üzerinde gerçekleşti.  Bunun parasal değeri ise 250 milyon ₺’dir. Bununda ilimiz için iyi bir kazanç olduğu aşikardır. 15 Nisan’da gelen av yasağı 1 Eylül’den itibaren serbest olacak. Tekne sahipleri özledikleri denizlere açılarak ‘Vira Bismillah’ diyerek ağlarını mavi sularla buluşturacak. Rızkını denizden çıkaran tüm balıkçılarımıza bol bereketli bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum.” diyerek balıkçılara bereketli bir av sezonu diledi. Konuşmaların ardından bereketli bir yıl olması için dualar edilip, kurdele kesildi.

Çanakkale Gestaş İskelesi’nde yapılan uğurlama töreni Vali İlhami AKTAŞ, Adalet ve Kalkınma Partisi Çanakkale Milletvekili Jülide İSKENDEROĞLU, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Kıdemli Binbaşı Ercan ORAN, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem KARADAĞ, Liman Başkanı İsmail GÜMÜŞ, Kıyı Emniyeti İl Müdürü İsmail DURGUT, Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya ÜZEN, Siyasi partilerin il Başkanları,  Temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

Başlayacak yeni av sezonu için denize açılacak olan balıkçılarla bir süre sohbet eden Vali İlhami AKTAŞ: “En uzun deniz sahiline sahip illerden biri olan Çanakkale’de balıkçılığın iyi durumda olduğunu ifade ederek “2020 -2021″ su ürünleri av sezonunun hayırlı ve bereketli geçmesini diliyorum.” Dedi.

Balıkçılar, ‘Vira Bismillah’ eşliğinde av sahalarına uğurlandılar.

KAYNAK: Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !