Burdur Göl ve Göletlerine 85 Bin Adet Yavru Balık Bırakıldı…

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

Burdur Göl ve Göletlerine 85 Bin Adet Yavru Balık Bırakıldı…

Bakanlığımızca, su ürünleri kaynaklarımızın ve su ürünlerinin sürdürülebilir kullanılması ve gelecek nesillere miras olarak bırakılmasının sağlanabilmesi, deniz ve iç sularımızdaki su ürünleri stoklarının takviyesi amacıyla Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” yürütülmektedir.

Proje kapsamında, Bakanlığımıza bağlı Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü Kepez Üretim Tesisleri’nde 5 milyon adet yavru Sazan balığı üretilmiştir.

29.06.2018 itibariyle; Tefenni ilçesi Hasanpaşa Göleti, Yeşilova Doğanbaba, Alanköy göletleri, Gölhisar ilçesi Uylupınar gölü, Ağlasun ilçesi Öteyüzü Göleti ile Çavdır ilçesi, Çavdır göletlerine bakanlımızca belirlenen program kapsamında balıklandırma yapılmıştır. Ortalama ağırlıkları 1-2 gram civarında olan sazan yavrularının ancak 2-3 yıllık bir süre sonunda avlanabilir asgari boy limiti olan 40 santimetreye ulaşabilecekleri tahmin edilmektedir. Böylece vatandaşlarımız için kaliteli bir protein kaynağına ticari veya sportif amaçlı olarak göl ve göletlerimizden ulaşılabilmesine imkan tanınmaktadır.

Balıkçılığımızın sürdürülebilir olması kurallara bağlı avcılık ile mümkündür. Tüm balık türleri stoklarının gelecek nesillere aktarılabilmesi için av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uyulması ve en az bir kez üremelerine imkân tanınması sürdürülebilir balıkçılık yönetimi açısından büyük önem arz etmektedir.

 

KAYNAK: BURDUR İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !