Balıkçılara Yönelik Denetimler Sürüyor

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

Tarım ve Orman Bakanlığı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Samsun merkezli olmak üzere Ordu, Sinop ve Giresun illerinde eş zamanlı çapraz toplu denetimler yapılmıştır. Denetimler 5-10 Kasım 2018 tarihleri arasında Samsun Balık Hali başta olmak üzere karaya çıkış noktaları, balıkçı gemileri, nakil araçları, balık halleri, işleme tesisleri, depolar ve perakende satış yerleri dâhil olmak üzere 259 noktada yapılmıştır.

Yapılan kontrol ve denetimlerde; 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu’na aykırı olarak avlanan ve boy yasağına uymayan 4632 kg istavrit, 970 kg Lüfer, 156 kg Barbun ve 84 kg Mezgit balığına el konulmuştur. Ayrıca standartlara uymayan 2 adet av aracına da el konulmuştur. Denetim ekipleri tarafından el konulan su ürünlerinin satışı yapılmak üzere Milli Emlak Müdürlüğüne teslim edilmiştir.

Getirilen düzenlemelere uymayan 43 kişi/ işyerine 49.938 TL İdari Para Cezası uygulanmış olup, Samsun Tarım ve Orman İl Müdürü Nail KIRMACI konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada: Su ürünleri denetimlerinin sezon süresince devam edeceğini; balıkçılar, su ürünleri komisyoncuları ve perakendecilerin getirilen yasaklara uyma mecburiyetini ve özellikle limit altındaki balıkları avlamamaları gerektiğini belirterek Balıkçılara uyarılarda bulundu. 

KAYNAK:

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !