Balıkçılar “Vira Bismillah” Dedi

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

Ülkemiz üç tarafı denizlerle çevrili olup 8.333 km kıyı şeridine ve zengin deniz su ürünü potansiyeline sahiptir. Ülkemiz toplam su ürünleri üretiminin büyük bir bölümü Karadeniz’den sağlanmaktadır. 121 km kıyı şeridine sahip olan ilimizde de su ürünleri oldukça önemli yere sahip bir sektördür.

1 Eylül itibariyle sona eren av yasağı nedeniyle Balıkçılarımız “Vira Bismillah” diyerek denizlere açıldılar. Perşembe ilçemiz Medreseönü balıkçı barınağında denize açılmaya hazırlanan balıkçılarımızı Perşembe İlçe Tarım ve Orman Müdürü Engin DEREBAŞI, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Metin GÜREL ve teknik personellerimizle birlikte ziyaret eden İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Ersin SOYDAN ziyaret sırasında kısa bir açıklama yaparak; “Ülkemizde avlanma ve yetiştiricilik yoluyla yaklaşık yıllık 600 bin ton balık üretimi yapılmaktadır. 2017 yılında ise 354 bin ton avlanma yoluyla, 276 bin ton da yetiştiricilik yoluyla olmak üzere yaklaşık 630.000 ton balık elde edilmiştir. Bunun ülkemize getirisi yaklaşık 3,8 milyar liradır. Ülkemiz balıkçılığında Karadeniz’in önemi oldukça büyüktür ve balık avcılığının yüzde 74’ü Karadeniz Bölgesi’nde yapılmaktadır. İlimiz de yaklaşık 490 tekne ve 6 bin balıkçısı ile bu sektörde önemli bir yere sahiptir.  2017 yılında 18.000 ton avcılık, 2.657 ton da yetiştiricilik yoluyla olmak üzere toplamda 20.657 ton balık elde edilmiştir.

Tarım ve Orman Bakanlığı olarak her zaman balıkçılarımızın yanındayız. Bakanlığımızın su ürünleri politikalarının ana hedefi deniz ve iç sularımızdaki su ürünleri kaynaklarını koruyarak sürdürülebilir balıkçılığı sağlamaktır. 2016 yılında uygulamaya koymuş olduğumuz BAGİS (Balıkçı Gemilerini İzleme Sistemi) sistemi ile artık büyük teknelerimiz denizde izlenmekte, sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması için gerekli kontroller elektronik ortamda yapılmaktadır. Bu sürdürülebilir balıkçılık açısından son derece önemlidir. Diğer taraftan balıkçılık sektörü ile ilgili desteklemelerimiz de devam etmektedir. Yeni sezonda tüm balıkçılarımıza ürünlerinin bol ve bereketli olduğu bir sezon geçirmelerini diliyorum” diyerek sözlerine son vermiştir.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak bizler de yeni sezonun balıkçılarımız için hayırlı olmasını temenni ediyor, ürünlerinin bol, kazançlarının bereketli olmasını diliyoruz.

 

KAYNAK:

ORDU İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !