Aziziye Göletinde Balıklandırma Yapıldı !

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

Aziziye Göletinde Balıklandırma Yapıldı !

​Bakanlığımızca yürütülen “Balıklandırma Projesi” kapsamında üretilen sazan balıkları düzenlenen bir programla Aziziye Göletine bırakıldı.

Programa Burdur Valisi Sayın Ali ARSLANTAŞ, Burdur Milletvekilleri Sayın Bayram ÖZÇELİK, Sayın Yasin UĞUR, Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Kaynak Yönetimi Daire Başkanı Sayın Doç. Dr. Mahir KANYILMAZ, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Vali ARSLANTAŞ programda yaptığı konuşmasında;

“Karamanlı, Kozluca, Karataş’ta 80 bin olmak üzere bu yıl içerisinde toplamda 184 bin balık bırakılacağını belirterek, geride bırakılan 4 yıl içerisinde Burdur genelinde 383 bin balığın salındığını belirtti.
Bugünde 10 bin balığı Aziziye Göletine salacaklarını vurgulayan Vali ARSLANTAŞ, girişte gölete girmek ve balık tutmak tehlikeli ve yasak olduğunu belirten bir levhanın olduğunu belirterek, inşallah bir yıl sonra olta balıkçılarının bu yasaktan muaf olarak gördüğünüz göletimizde kendi ekonomilerine, spor amaçlı ya da hobi amaçlı balık tutarak katkıda bulunduklarını memnuniyetle müşahede etmeyi ümit ettiklerini ifade etti.
Vali ARSLANTAŞ konuşmasının devamında; “Bu yıl toplam 16 göletimiz de balıklandırma yapacağız. Geçtiğimiz yıllarda tamamlananlarla birlikte aynalı sazan konusunda belki de İlimizde birkaç yıl içerisinde bölgenin başkenti haline getireceğiz. Önümüzdeki yıl balık tutmak üzere de sizleri buraya bekliyoruz. Şimdiden ben Bakanlığımızın, Tarım Müdürlüğümüzün çalışanlarına emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tabi başta bize bu göleti kazandıran DSİ olmak üzere bütün çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !