Artvin’de 2019 Yılı Su Ürünleri Avlanma Yasağı Başladı

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

4/2 Numaralı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğin 12.maddesinin 7.bendine göre; İç sularımızda su ürünlerinin kalite ve stoklarının korunması, ekonomik türlerin geliştirilmesi amacıyla İlimiz iç sularında Sazan, Kadife, Siraz, Yayın, Tatlı Su Kefali ve diğer türlerin avlanması 1 Nisan – 30 Haziran tarihleri arasında yasaktır.

30 Haziran’a kadar sürecek olan av yasağı döneminde yapılacak olan denetimlerde, yasak türleri avladığı tespit edilen amatör balıkçılara; 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu’nda belirtilen şekilde idari para cezası, yasaklı ürüne el koyma işlemi uygulanacaktır.

Bilinmelidir ki uygulanan yasaklar ve sınırlamalar su kaynaklarımızın gelecek nesillere aktarılabilmesi ve sularımızda yaşayan canlı türlerin devamlılığının sağlayabilmek amacı gütmektedir.

Tüm balıkçılarımızın av yasaklarına uymaları gerekmekte olup, su ürünleri avcılığı konusunda bilinçli ve duyarlı vatandaşlarımızın, gördükleri yasak avcılık faaliyetlerini İl/İlçe Müdürlüklerimize ya da Jandarmaya bildirmeleri su ürünlerinin sürdürülebilirliği açısından büyük önem arz etmektedir.

KAYNAK:

Artvin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

 

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !