Aksaray Göletlerine 105 bin adet aynalı sazan yavrusu bırakıldı.

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

Aksaray Göletlerine 105 bin adet aynalı sazan yavrusu bırakıldı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan İl Müdürümüz Bülent SAKLAV şunları söyledi.

“İlimizde su ürünleri kontrol ve denetim işlemleri İl Müdürlüğümüz tarafından yürütülmektedir. Maksadımız öncelikle ilimizdeki göl, gölet ve barajlardaki ekolojik hayatın sürdürülebilirliğini sağlamak, insanlarımızı amatör ve ticari balıkçılık faaliyetlerine yönlendirmek, insanları doğayla buluşturmak, doğal hayatın canlılığını korumak ve balık gibi son derece sağlıklı ve dengeli bir besin kaynağından halkımızın faydalanmasını sağlamaktır.

İlimiz dâhilinde 20 adet gölet ve 3 adet baraj gölü bulunmaktadır. Bakanlığımız tarafından uygulanmakta olan balıklandırma çalışmaları kapsamında, bu göletlerimize her yıl balıklandırma yapılmaktadır. Antalya Kepez Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü tarafından üretilmekte olan sazan balıklarından taleplerimiz doğrultusunda tahsis edilen sazan balıkları İl Müdürlüğümüzün donanımlı araçları ile Su Ürünleri Mühendisleri tarafından getirilerek göletlerimize bırakılmaktadır.

Bu kapsamda; 2015 yılında 300.000, 2016 yılında 144.000, 2017 yılında 136.000 ve 2018 yılında 105.000 olmak üzere toplam:685.000 adet sazan balığı yavrusu ile göletlerimize balıklandırma yapılmıştır.

Yapılan bu çalışmalar sayesinde İlimizdeki bütün baraj göl ve göletler sürekli olarak canlılığını korumakta ve halkımız tarafından yoğun bir şekilde olta ve ticari balıkçılık yapılmaktadır.

Bu göletlere bıraktığımız balıklar yaklaşık 2 yıl içerisinde avlanma boyuna gelmektedir. Bu nedenle balıkçılık yapan amatör ve ticari balıkçılarımızdan isteğimiz oltalarına ve ağlarına takılan bu balıkları tutmamalarıdır. Yani avlanma boyuna gelmemiş balıklar avlanmamalıdır.

Ayrıca, tüm vatandaşlarımızın Aksaray İlinde avlanmanın yasak olduğu 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında avlanma yapmalarının yasak olduğunun bilinmesini isterim. Bu yasak zamanda avlanma yapan şahıslar ile avlanma boyunda olmayan balıkları avlayan kişilere idari para cezası uygulanacaktır.

İlimizde doğal hayatın sürdürülmesi, vatandaşlarımızın doğaya bağlılığının artırılması, eko sistemin bozulmaması için gerekli çalışmalara bundan sonra da İl Müdürlüğümüz tarafından sürekli olarak devam edilecektir. Balıklandırma faaliyetinin İlimize hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi.

 

KAYNAK: AKSARAY İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !