Ağrı’da Okullarda ” Balık Ye, Sağlıklı Yaşa ‘” Konulu Eğitim Yapıldı.

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa çalışmasıyla İlimizde okullarda “Balık Ye, Sağlıklı Yaşa” konulu eğitim yapıldı.

Yapılan eğitimde balık çeşitlerinin tanıtımı, balığın faydaları, balık tüketiminin arttırılması, kaçak balık avcılığının önlenmesi, 1380 Sayılı Su ürünleri kanunu, 4/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Tebliği ve 4/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Tebliği gibi konularında öğrenciler bilgi verildi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri eğitimlerin çok verimli geçtiğini, öğrencilerin geçen yıla oranla daha ilgili ve alakalı olduklarını söylediler.

Yapılan eğitim ile ilgili açıklamada bulunan İl Tarım ve Orman Müdürü Kenan ENGİN;  “Üç tarafı denizlerle çevrili ve iç su potansiyeli yüksek olan ülkemizde balık tüketiminin diğer ülkelere göre az olduğunu vurguladı. ENGİN balık tüketim miktarının arttırılması gerektiğini geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımıza balığın insan vücudu için faydalarını, sağlık açısından önemi gibi konularda İl Müdürlüğümüzün okullarda eğitim yapılmasına devam edeceğini” belirtti.

KAYNAK:

Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

 

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !