Afyonkarahisar’da Yasak Su Ürünleri Av Kontrolleri Devam Ediyor !

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

İlimiz genelinde su ürünleri üretiminin sürdürülebilirliğinin sağlanabilmesi amacıyla göl ve göletlerdeki denetimlere aralıksız olarak devam edilmektedir. Konu hakkında açıklamada bulunan İl Müdürümüz İbrahim ACAR;

”Su ürünlerimizin gelecek kuşaklara da aktarılabilmesi adına İl ve İlçe Müdürlükleri ekiplerince göl ve göletlerdeki kaçak avcılığa yönelik denetimlerimiz aralıksız devam etmektedir. Son olarak İl Müdürlüğümüz ve Çay İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından İhsaniye İlçemizde bulunan Döğer Göletinde 16.10.2020 tarihinde gece denetimi yapılmış ve gölde bulunan yemleme şamandıraları toplanmış ve bu şamandıralara takılan balıklar göle bırakılmıştır.

Ayrıca, Şuhut İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerimizce Selevir Barajında 17.10.2020 tarihinde gerçekleştirilen denetimde yasak olmasına rağmen göle bırakılmış sahibi belli olmayan 3.000 metre ağ ile 100 adet pintere el konularak imha edilmiş, ağlara takılan balıklar doğal ortamına bırakılmıştır.

Halkımızın kurallara uyması, gelecek nesillerinde sağlıklı su ürünlerini tüketebilmeleri acısından büyük önem arz etmektedir” dedi.

KAYNAK:  Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !