2018 – 2019 Yılı Su Ürünleri Av Sezonu Başladı

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

2018 – 2019 Yılı Su Ürünleri Av Sezonu Başladı

Dünya genelinde gelir dağılımının farklı boyutlara ulaşması ve uluslararası ticaretin ivme kazanarak hareketlenmesine bağlı olarak kişi başına düşen tüketim miktarının da arttığı gözlenmektedir. Bu kapsamda, gıda sektörü içerisinde büyük bir öneme sahip olan su ürünleri, her yaş grubundaki insanın sağlıklı ve dengeli beslenebilmesi için tüketmesi gereken temel hayvansal gıdalar içerisinde yer almaktadır.

Artan nüfus ile orantılı olarak yaşam standardının iyileşmesi sonucu hayvansal proteine olan ihtiyacın önümüzdeki yıllarda daha da artacağı yönünde görüşler bulunmaktadır. Bu ihtiyacın önemli bir kısmının su ürünleri üretiminden karşılanacağı öngörülmektedir.

Bu gelişmeler, balıkçılığın sorunlarının evrensel olduğunu, balıkçılık kaynaklarının sürdürülebilirliğinin korunması gerektiğini ve balıkçılık yönetiminin ancak biyolojik, çevresel, ekonomik ve sosyal faktörler dikkate alınarak yürütülebileceğini göstermektedir.

Küresel hedefler doğrultusunda bölgesel planlamalar yapılarak, su ürünleri kaynaklarının korunması, sürdürülebilir bir döngü çerçevesinde işletilmesi ve tüm balık türleri stoklarının gelecek nesillere aktarılabilmesi için av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uyulması ve en az bir kez üremelerine imkan tanınması gerekmektedir.

Bu kapsamda, 01/09/2016 – 31/08/2020 tarihleri arasında ticari amaçlı su ürünleri avcılığında uygulanmak üzere bilimsel, çevresel, ekonomik ve sosyal hususlar göz önüne alınarak su ürünleri kaynaklarının korunması, sürdürülebilir işletilmesinin sağlanması için su ürünleri avcılığına ilişkin yükümlülük, sınırlama ve yasakları düzenleyen 4/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ 13/08/2016 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

Getirilen düzenlemelere uygun avlanmanın temini için Müdürlüğümüzce denetimlere geçmişte olduğu gibi yeni sezonda da devam edilecektir. Balıkçılarımızın bu düzenlemelere uygun avcılık faaliyetinde bulunmaları gerekmektedir.

15 Nisan 2018 tarihinde başlayan genel av yasağı, 1 Eylül 2018 tarihinde sona ermiştir.

2018 – 2019 Yılı Su Ürünleri Av Sezonunun balıkçılarımız için bereketli geçmesini temenni ederiz.

KAYNAK:

KIRKLARELİ İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !