1 Eylül’de Balıkçılık Sezonu Başlıyor !

Tarım İl/İlçe Müdürlüğünden Haberler
0
(0)

1 Eylül’de Balıkçılık Sezonu Başlıyor

Çevirme Ağları İle Avcılık Yasağı Sona Eriyor

Bakanlığımız tarafından hazırlanan, “Denizlerde ve îç Sularda Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 2016-2020 Av Dönemine Ait 4/1 Numaralı Tebliğ” gereğince; 1 Eylül 2018 tarihinden itibaren çevirme ağları ve trol avcılığına açık alanlarda trol ağları ile su ürünleri avcılığı yasağı sona ermekte, mekanik güç kullanan ve kullanmayan çevirme ağları ile su ürünleri avcılığı serbest olmaktadır.

Karadeniz’de Ordu İli Ünye İlçesi Taşkana Burnundan Gürcistan sınırına kadar olan karasularımızda her türlü trol ile su ürünleri avcılığı yasağı, İlimiz karasularında kum midyesi avcılığı ve her türlü sürütme ağlar ile su ürünleri avcılığı yasağı devam etmektedir.

Yunuslar, Foklar, Deniz Alaları, Lagos, Orfoz, Mahmuzlu Camgöz Köpekbalıklarının ve Mersin balıklarının bütün karasularımızda avlanmaları yasaktır. Tüp, Nargile, Maske, Zıpkın ile dalış yapılarak, şnorkel ve su altı tüfekleri kullanılarak su altında ticari amaçlı balık avcılığı yasaktır.

Gırgır ağı kullanan balıkçı gemileri için Bakanlık İl veya İlçe Müdürlüklerinden ağların derinliğini gösterir, bir yıl geçerli ölçüm belgesi alınması zorunludur.

Gırgır ağlarıyla hamsi avcılığı 15.00-09.00 saatleri arasında yapılır. Gırgır ağları belirtilen saatler dışında, hamsi avlamak amacıyla denizde bulundurulamaz.

Karasularımızda; gırgır ağları ile kıyıdan itibaren 24 metre derinlikten sığ sularda avcılık yapılması yasaktır.

Kalkan avcılığında kullanılacak ağların göz açıklığı 400 mm’den küçük olamaz. Uzatma ağı ile kalkan avcılığı yapacak balıkçı gemileri için, gemi ruhsat tezkeresinin verildiği İl Müdürlüğünden “İzin Belgesi”nin alınması zorunludur.

Denizlerde yapılan su ürünleri avcılığında monofilament (tek kat) misina ağların ve multimonofılament (çoklu tek kat) misina ağların kullanılması, gemilerde, balıkçı barınaklarında, barınma ve çekek yerlerinde bulundurulması yasaktır.

Unutmayınız; ideal avcılık dengeli avcılıktır. Aşırı ve kuralsız avcılık, geleceğimizin ve çok önemli bir zenginliğimizin yok edilmesi demektir. İyi bir gelecek için avlanma usul ve esaslarına uyunuz. Amacınız; günü kurtarmak değil, geleceği kurtarmak olmalıdır.

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak bütün balıkçılarımıza bereketli, bol kazançlı ve bütün işlerinin rast gittiği bir sezon geçirmelerini temenni ediyoruz.

KAYNAK:

ORDU İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ

Bu gönderi ne kadar yararlı oldu?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı ! 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun !